Sjove og alternative puslespil

Vi kender alle de traditionelle puslespil, hvor du skal bygge det motiv der er på æsken. De er enkle at gå til og alle kan samle dem. De fleste af os kommer dog på et tidspunkt til det sted, hvor puslespil bare er for nemme og kedelige at lægge. Udfordringen er kun stor nok, hvis vi ligeledes vælger et stort puslespil. Derfor mister mange voksne også interessen for puslespil, hvilket er en stor skam. Puslespil er nemlig super gode for helbredet. De er super effektive mod stress, men de har også en betydelig effekt på nedsættelse af risikoen for sygdomme som f.eks. alzheimers.

Puslespilsfabrikanterne har selvfølgelig været klar over dette i lang tid, og derfor finder du i dag nogle sjove alternativer til de traditionelle puslespil.

WASGIJ puslespil

WASGIJ puslespil er det mest oplagte alternativ til de traditionelle puslespil. Et WASGIJ puslespil er i og for sig et traditionel puslespil, dog med den ændring at du ikke kender motivet på forhånd.

På WASGIJ puslespil er der selvfølgelig et motiv på æsken, men dette motiv skal du bruge som ledetråd til, hvad det rigtige motiv er.

Et eksempel kunne være, at du ser en gruppe af mennesker der er på vej ud af en bus. Flere af dem kigger “mod dig” og ser forskrækkede ud. Nu er din opgave så er lave det motiv, som de bliver forskrækket af.

Der findes flere forskellige typer af WASGIJ puslespil. For eksempel WASGIJ Mystery, hvor du skal samle et fremtidsmotiv. Du skal kigge på illustrationen på æsken, og forestille dig, hvad der vil ske om få minutter.

WASGIJ puslespil er utrolig populære og ikke mindst meget mere udfordrende end de traditionelle puslespil. Det er rigtig god underholdning for hele familien. Et godt råd er dog at starte ud i lidt mindre størrelser, da de som sagt er NOGET mere udfordrende end et normalt puslespil.

3D puslespil

En anden relativ ny type puslespil er de såkaldte 3D puslespil. Her finder du oftest motiver af verdenskendte monumenter som f.eks. Eiffeltårnet. Her skal du nu opbygge Eiffeltårnet af puslespilsbrikker.

Denne type puslespil er meget udfordrende, da det kan være en kamp at få brikkerne til at sidde korrekt. Dertil kan det også være noget af en udfordring af skille brikkerne fra hinanden igen. Ikke destomindre er det et sjovt alternativ til de traditionelle puslespil.

4D puslespil

Den nyeste type af puslespil er de såkaldte 4D puslespil. Her bliver den fjerde dimension (tiden) indbygget i puslespil. Det er som oftest puslespil, hvor motivet er af en by eller en bydel som f.eks. Manhattan. Se evt. videoen herunder.

Her starter du ud med at samle et kort over Manhattan, som det så ud i 1700 tallet. Når du har samlet dette lag, går du videre og bygger lag 2. Det nye lag illustrerer, hvordan Manhattan så ud x antal år efter 1700 tallet. Det nye lag sættes nu oven på det eksisterende lag fra 1700 tallet. Du kan nu se udviklingen over tid. Nu mangler du så at bygge det sidste lag, så dit puslespil kommer til at ligne Manhattan som det ser ud i dag. Der følger en række bygninger med, som nu skal sættes på puslespillet i kronologisk rækkefølge. Først den ældste bygning og til sidst den yngste bygning. Nu er dit puslespil slut og du har fået et indblik i, hvor Manhattan har set ud og udviklet sig gennem tiden.

4D puslespil er sjove at lave og giver et anderledes indblik i en historie. Du kan finde 4D puslespil med motiver af de største byer rundt om i verdenen.

Puslespil behøver ikke være kedeligt

Som du kan se, så findes der mange forskellige former for nye puslespil. Du behøver ikke samle de traditionelle puslespil, hvis du syntes det er kedeligt. Du kan sagtens prøve nogle af de nye typer af. Det er super sjovt og hele familien kan sagtens deltage.

Så hvad er din undskyldning for at komme i gang med et nyt puslespil?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sjove og alternative puslespil, 10.0 out of 10 based on 1 rating

You must be logged in to post a comment Login

Skriv en kommentar