7 gode og sjove brætspil til sommeren

Det er snart sommer og i den anledning har vi fundet en række forskellige familiespil, som man kan få en rigtig hyggelig aften sammen med hele familien.

Billede af brætspillet Alias.

Alias

Alias er et rigtigt familiespil. I Alias spiller man i hold af to eller flere deltagere. Den ene deltagere på holdet skal forsøge at forklare forskellige ord for den anden deltager, således at han eller hun kan gætte ordene. Men personen som forsøger at forklare ordene må ikke sige ordene eller dele af ordene.

Det lyder måske simpelt og det er det også, men spillet er ganske morsomt, og med 3200 ord der skal gættes er der rigeligt at gå i gang med!

Antal deltagere: 4+
Spilletid: 60 min. +
Anbefalede spillealder: Fra 13 år.

Ligretto

Ligretto

Ligretto er et sjovt og hurtigt lært spil, hvor det går ud på at være hurtigst til at komme af med sine kort.
Hver deltager får 40 kort, 10 røde, 10 blå, 10 gule og 10 grønne. Kortene er nummereret fra 1-10.

Det gælder om både at være hurtig og taktisk på samme tid! Et særdeles underholdende spil som tager 3 min at lære at spille, men sikrer mange timers underholdning for hele familien.

Antal deltagere: 2-8
Spilletid: ca. 10 min.
Anbefalede spillealder: Fra 8 år.

Yatzy

Yatzy

Yatzy er lidt af en klassiker og børnene kan ligeså godt lære spillet at kende! Med 5 terninger gælder det om at samle flest point når der skal slås 1’er, 2’er, 3’er, 4’er, 5’er 6’er, Hus, Chance, Yatzy eller et af de andre slag.

Antal deltagere: 2+
Spilletid: Fra 20 min.
Anbefalede spillealder: Fra 5 år.

Jungle speed

Jungle Speed

Jungle Speed er et hurtigt spil og simpelt spil, hvor det gælder om at være den første til at komme af med sine kort. Når 2 identiske kort vendes gælder det om at være den første til at gribe totempælen som står på midten af bordet.

Men pas på! Gribes der ud efter totempælen, når kortene ikke er identiske er der strafpoint! Simpelt og sjovt brætspil, som er hurtigt lært og hvor de mindste også kan være med!

Antal deltagere: 2+
Spilletid: Fra 15 min.
Anbefalede spillealder: Fra 7 år.

Jippijaja

Jippi jaja Quiz

Jippi jaja Quiz er et nyt og kompakt quizspil. Quizspillet fås i 4 udgaver med hver deres emner. Den gule (originale) udgave af Jippijaja indeholder 550 spørgsmål om emner som sport, musik, mode og historie. Den kompakte størrelse gør spillet ideelt til at tage med på farten, og de 550 spørgsmål gør at I ikke løber tør for spørgsmål lige med det samme.

Antal deltagere: 3+
Spilletid: Bestemmer man selv.
Anbefalede spillealder: Fra 12 år.

Der burde man jo vide

Det burde man jo vide

Det burde man jo vide er et anderledes quizspil som tester din viden om emner som man nok burde vide, men som man ikke altid kan huske. Hvad er det nu lige at amerikanerne kalder 1600 tallet? Eller hvilken virksomhed benytter sig af ”probably the best beet in the world”? Mere end 400 spørgsmål i stil med ovenstående 2 spørgsmål, tester din viden om relevant, men måske glemt viden.

Antal deltagere: 3+
Spilletid: Bestemmer man selv.
Anbefalede spillealder: Fra 15 år.

More or Less

More or less

More or Less er det syvende spil på denne liste. Spillet er lavet af den danske spilproducent Game Inventors. I More Or Less gælder det om at komme så tæt på det rigtige svar som muligt. MEN på den rigtige side af det rigtige svar. Når spørgsmålet er læst op, bestemmer deltagerne efter tur om der skal svares MORE eller LESS. Vælger deltageren af der skal svare MORE gælder det om at komme så tæt på svaret som muligt – men over det rigtige svar.

Hvis det lyder indviklet, så brug 2 minutter på at se videoen på denne side, som forklarer spilleregler let og hurtigt.

Antal deltagere: 2+
Spilletid:20-40 min.
Anbefalede spillealder: Fra 15 år.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
7 gode og sjove brætspil til sommeren, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

You must be logged in to post a comment Login

Skriv en kommentar