LEGO Technic Grand Prix Racer (42000)

LEGO Technic-serien fra LEGO er populær i blandt de lidt ældre børn og voksne. I forhold til de mere normale LEGO-sæt, så oplever mange at de får lidt mere udfordring i at samle de forskellige LEGO Technic sæt, end de gør med mange af de andre normale LEGO-sæt i samme prisgruppe. Man kan få et utal af forskellige sæt i Technic-serien, og faktisk så skal vi helt tilbage til 1977 hvis vi vil finde det første Technic-sæt – det var dog først i 1984 at denne LEGO-serie rent faktisk fik temanavnet Technic.

LEGO Technic Grand Prix Racer med sætnummeret 42000 er et ret stort sæt, specielt set i lyset af at prisen ofte er ganske fornuftig på det. Det første der slår en når man åbner sættet og får pakket de forskellige poser ud, er hvor store de medfølgende dæk egentlig er – med den størrelse på dækkene alene, så må bilen jo ganske enkelt være kæmpe stor – og det er den så sandelig også. Med sin længde på hele 58 cm er den da også ret stor at have stående når den først er samlet.

LEGO Technic Grand Prix Racer

LEGO Technic Grand Prix Racer (42000)


Sættet indeholder 1141 forskellige klodser, mange af dem er selvsagt de små sorte og blå “nitter” som man skal bruge til at sætte hele herligheden sammen med. Set i forhold til traditionelt LEGO, så er det nemlig ofte nødvendigt at samle Technic-sæt ved at kæde klodserne sammen med nitterne.

Grand Prix Racer modellen har mange lækre features og detaljer, som eksempelvis at man kan se stemplerne gå op og ned i motoren når man kører med bilen – og hvis man ellers får sat tandhjulene korrekt sammen, så vil man kunne få bagskærmene og bagspoileren til at løfte og sænke sig. Rent teknisk foregår dette ved at der rent faktisk er en lille gearkasse, og alt efter hvilken position den står i, så er det enten spoileren eller skærmene som bevæger sig. Man kan også automatisere disse ting ved at tilkøbe et LEGO Technic Power Functions motorsæt – det er dog ikke muligt, ud fra manualen rent faktisk at få bilen til at køre automatisk ved hjælp af samme motorsæt, så hvis det er noget man gerne vil, så skal man til at være opfindsom selv.

LEGO Technic Grand Prix Racer 42000

Her ses Technic Grand Prix Raceren samlet.


For at nævne et par af de andre detaljer, så er bilen udstyret med et komplekst ophæng til dækkene og affjedring. Man kan dreje forhjulene – både via et lille tandhjul som er nemt tilgængeligt på toppen af bilen, eller via selve rattet som er monteret i cockpittet. Helt generelt er der tale om et super flot sæt.

Sættet anbefales af LEGO til børn imellem 11-16 år, men voksne må selvfølgelig også gerne samle den. Dette sæt har i øvrigt også en længere levetid end mange andre sæt, da man rent faktisk kan samle to forskellige biler med sættet, det er dog kun samleanvisningerne til selve LEGO Grand Prix Raceren som følger med sættet – den anden samleanvisning kan man hente digitalt ganske gratis på LEGO’s hjemmeside.

For en voksen der har prøvet at samle LEGO før, vil det typisk tage et sted imellem 5 og 6 timer at samle sættet. Der skal i forbindelse med samlingen sættes en hel del klistermærker på de forskellige klodser.

Facts om LEGO Technic Grand Prix Racer (42000)

– Man kan se stemplerne i V8-motoren køre op og ned
– Mulighed for at indstille bagspoileren (manuelt eller automatisk med motor)
– Sættet kan bruges til at bygge to forskellige modeller
– Grand Prix Raceren er over 12 cm høj, 61 cm lang og 25 cm bred.
– Race Trucken (sekundært sæt) er over 19 cm høj, 45 cm lang og 22 cm bred.

Billig LEGO Technic Grand Prix Racer (42000)

Vi har fundet frem til en række butikker der sælger dette sæt. Som du kan se i tabellen herunder, så er der mange penge at spare, hvis man køber den det rigtige sted. Vi anbefaler at det købes hos Coolshop da de har den billigste danske pris når fragten er medregnet.

ButikBedømmelsePris 
Coolshop.dkPerfekt 9.3/10799,00 kr.
(Inkl. fragt)
Køb her
Cdon.dkMiddel 5.7/10779,00 kr.
(Uden fragt)
Køb her
Amazon.co.ukPerfekt 9.0/10658,75 kr.
(Uden fragt)
Køb her
LEGO Store
(Officiel butik)
Godt 7.6/10899,00 kr.
(Inkl. fragt)
Køb her

LEGO Technic Grand Prix Racer video

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
LEGO Technic Grand Prix Racer (42000), 10.0 out of 10 based on 2 ratings

You must be logged in to post a comment Login

Skriv en kommentar