Barbie dukker – Historien om Barbie

Alle uanset alder, kender til de enormt populære Barbie dukker, der igennem mange generationer har været mange pigers favoritvalg når det kom til legetøj imens de er i 3-10 års alderen. Faktisk er Barbie så populær, at der alene i 2009 blev solgt Barbier for cirka 35 milliarder danske kroner.

Historien om Barbie dukken

Den kendte Barbiedukke blev opfundet 1959 af Ruth Handler. Ruth havde lagt mærke til, hvor optaget hendes datter var af at lege med påklædningsdukker, og hun fik derfor idéen til at lave en 3D version af en påklædningsdukke. I samarbejde med legetøjsproducenten Mattel blev Barbie dermed skabt. Barbie var en rigtig stor succes lige fra starten af, og på et tidspunkt blev der solgt ikke mindre end to Barbiedukker i sekundet verden over. Ud over selve Barbiedukken blev der også produceret en masse forskellig tøj og tilbehør til hende, så man havde en masse at skifte imellem.
barbie
I 1961 syntes Mattel så, at det var på tide, at Barbie skulle have en kæreste, og dermed blev Ken skabt. I lighed med Barbie, blev der også produceret en masse forskelligt tøj og tilbehør til Ken.

>> Køb billige Barbiedukker her <<


Barbiedukken er både elsket og hadet verden over. Elsket fordi hun vækker prinsessedrømmen i mange små piger. Hvem kunne ikke godt tænke sig at bo i et stort flot hus, køre i en lyserød cabriolet sammen med Ken og ride på smukke heste dagen lang? Eller hvad med at være dyrlæge den ene dag og sangstjerne den anden dag? I Barbies verden kan alt lade sig gøre, det er kun fantasien der sætter grænsen.

Men alt er ikke glimmer og idyl. Barbie er også hadet og udskældt blandt andet fordi hun med sine urealistiske kropsmål giver et helt forkert billede af, hvordan en normal pige/kvinde skal se ud. Hvis Barbie levede i virkeligheden ville det slet ikke være fysisk muligt at have hendes mål. Mattel har dog ingen planer om at lave en mere krops-realistisk Barbiedukke. De fokuserer mere på at vise, at man kan blive lige det, man ønsker sig – blandt andet lavede de en kvindelig-præsident Barbie i 2012. Der findes endvidere Barbiedukker med afroamerikansk, asiatisk og spansk udseende.

Men alt andet lige er Barbie stadigvæk en meget populær dame. Mattel mener, at 90% af de 3-10 årige piger i hele verden er indehaver en mindst en Barbiedukke. I aldersgruppen 3-6 år menes piger at have hele 12 Barbiedukker i gennemsnit!

Sjove facts om Barbie dukken

 • Siden 1959 er der blevet lavet over 1 milliard beklædningsstykker til Barbie og hendes venner
 • Barbiedukken vejer 205,5 gram og hun er 29,21 cm høj
 • Barbie og hendes mandlige modstykke Ken, var sammen i 43 år
 • Barbies tøj er blevet designet af over 70 forskellige kendte designere
 • Barbie er så populær at 90 procent af piger imellem 3 og 10 år har mindst en Barbiedukke. Gennemsnitligt har hver 3-6 årige pige, 12 barbiedukker på værelset.
 • Barbie har igennem tiden haft over 50 forskellige kæledyr, blandt andet hunde, heste, katte, en chimpanse, en panda, en løve, en giraf og en zebra.

  Danske Barbie butikker

  Der er mange butikker i Danmark som sælger de populære Barbiedukker. En af de billigste som vi har fundet og som vi gerne vil anbefale på grund af deres gode service og ikke mindst de lave priser, er butikken Coolshop.

  >> Se Coolshops Barbie Sortiment her <<

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 6.0/10 (3 votes cast)
  Barbie dukker - Historien om Barbie, 6.0 out of 10 based on 3 ratings
 • You must be logged in to post a comment Login

  Skriv en kommentar